Search form

Menu

Foredrag: En historisk roman bliver til

24/10/2017 - Kl. 19-21
Sted: 
Lokalhistorisk Arkiv, Frederik den III's vej 6, Fredericia
Gratis

I anledning af 360-års dagen for svenskernes storm på Fredericia inviterer Museerne i Fredericia, Fredericia Museums Venner og Forlaget Klim til foredrag om tilblivelsen af Martin Davidsens historiske roman ”Løftet”, der foregår i 1600-tallets Danmark og Fredericia – dengang Frederiksodde.

Foredraget foregår på Lokalhistorisk Arkiv, Frederik d. III’s Vej 6 i Fredericia, den 24/10, kl. 19. Der er gratis adgang, og der vil være mulighed for at købe kaffe såvel som romanen.

Publikum kommer med på en medrivende rejse 350 år tilbage i tiden, når forfatteren og foredragsholderen Martin Davidsen i sit foredrag ”Livet i 1600-tallet” sætter spot på hvordan en historisk roman skabes blandt mængder af historiske fakta, mennesker og begivenheder. Hvordan får man som forfatter koblet faktiske historiske personer og begivenheder som svenskernes storm på Frederiksodde med en romans fiktive ramme? Hvilke rolle spillede Frederiksodde midt 1600-tallet?

I 1650’erne sad kårder løse, tørre tæsk var dagens orden og øllet flød i rigelige mængder. Pest og hunger florerede, mens tro og overtro levede side om side. Afstanden mellem de parfumerede gemakker på Københavns Slot til fattigmands bolig bag volden var lige så stor som mellem datidens Danmark og nutidens velfærdssamfund. Her holdt mændene nøglerne til magten, mens kvinderne lurede i baggrunden. Børn adlød forældrene, og ægteskaber var arrangerede.
 

Om Martin Davidsen

Martin Davidsen (1968) er forfatter og foredragsholder og arbejder som chef for museumsværterne på Nationalmuseet.

I foråret 2017 debuterede han som forfatter med Kongens Brev, der er første bind i en romanserie om kaptajn Tobias Rens og hans liv og skæbne i anden halvdel af 1600-tallet. Anden del, Løftet, udkommer 1. november, og der er således tale om en snigpremiere den 24. oktober i Fredericia. Serien udgives på Forlaget Klim, og flere bind er på vej.

Læs mere på www.martindavidsen.dk og på Facebook: Martin Davidsen/forfatter.

Martin Davidsen kan ud over foredraget også mødes til bogsignering i Billunds Boghandel samme dag kl. 16.