Museerne i Fredericia markerer 75-året for Befrielsen med en ny bog med fortællinger fra Besættelsen og Befrielsen i og omkring Fredericia og opfordrer alle til at sætte lys i vinduet i en svær tid
Få en kort introduktion til den nye udstilling af kunstneren Qnud Caos' 40 meter lange værk om Slaget ved Fredericia 1849 i forbindelse med dit besøg på Fredericia Bymuseum og gå bagefter på opdagelse i maleriets mange detaljer.
Hele sommerferien kan børn gå på gådejagt i museets udstilling.
Vold- og byvandringen, der arrangeres af Museum Fredericia, starter ved Fredericia Bymuseum. Tilmelding ikke nødvendig. Guide: Lis Holtegaard.
I anledning af 6. juli-dagene har Fredericia Bymuseum gratis adgang for alle d. 5. og 6. juli.
Voldvandringen, der arrangeres af Museum Fredericia, starter på toppen af Nørreport. Tilmelding ikke nødvendig. Guide: Lis Holtegaard.
Fra den 26. juni - 7. august kan du opleve udstillingen, der fortæller om 6. juli-festen fra 1850 og frem til i dag. Oplev en masse unikke historiske fotos. Du finder udstillingen på hjørnet ved Danmarksgade og Riddergade. Det er Museum Fredericia, der arrangerer udstillingen.
Til vores forårstur har vi lavet aftale med driftsdirektør Morten Højrup fra ADP, og med ham som guide vil vi køre rundt på Fredericia Havn, hvor store områder nor-malt er afspærret for offentligheden af sikkerhedshensyn. Her fortæller han om de tiltag og ændringer, der er foretaget på hele havneområdet gennem de seneste år.
Efter endt rundtur spadserer vi fra Den gamle Banegård til Tøjhuset i Gothersgade, hvor der kort fortælles om husets historie og funktioner.
Turen afsluttes med kaffe og kage på Cafe Stillestund, Gothersgade 59.
Foredrag af museumsinspektør Lisbeth Aagaard Lykke
Redaktør og forfatter Lisbeth Aagaard Lykke fortæller om tilblivelsen af bogen FREDERICIA 1950erne og 1960erne - fredericianernes historie fortalt i billeder, som Museum Fredericia udgiver i november 2025. Hun fortæller om valg og fravalg i det store billedmateriale, der i årtier er afleveret fra fotografer og private borgere til Lokalhistorisk Arkiv.
Foredrag af museumsinspektør Mikkel Kirkedahl Nielsen
Fredericia har på mange måder en ganske særlig historie. Byen blev grundlagt som købstad og fæstning i 1650, og fungerede som begge dele indtil fæstningens nedlæggelse i 1909.
Allerede i 1800-tallets sidste halvdel var Fredericia Jyllands næststørste industriby målt på antal arbejdere. Hvad har det betydet for den gamle fæstningsby at udvikle sig til et industrielt og trafikalt knudepunkt, og hvordan har udviklingen sat sit præg på livet i byen?