Search form

Menu

Arkivernes Dag

09/11/2019 - kl. 10-15
Sted: 
Lokalhistorisk Arkiv, Frederik III's Vej 6
Gratis

Fredericia fejrer Arkivernes Dag

Kom til åbent hus på Lokalhistorisk Arkiv og dyk ned i historien

Over hele Danmark er der lørdag den 9. november Arkivernes Dag, hvor de lokalhistoriske arkiver holder ekstraordinært åbent hus. Her kan alle stikke næsen indenfor og snuse til arkivatmosfæren og de muligheder, der findes for at dyrke lokalhistorien og slægtshistorien.

I lighed med de senere år deltager Trekantområdets Slægtshistoriske Forening, Militærhistorisk Forening og Lokalhistorisk Forlag i Arkivernes Dag på Fredericias eget lokalhistoriske arkiv, som har åbent fra kl. 10-15.

Historiske udstillinger og aktiviteter

Slægtshistorisk Forening har arrangeret en plancheudstilling, og medlemmer af foreningens bestyrelse står klar med hjælp til at komme i gang med slægtsforskning.

Medlemmer af Militærhistorisk Forening er med på dagen, hvor de udstiller genstande fra deres private samlinger.

Man kan også gøre et bogkup på dagen. Lokalhistorisk Forlag sælger nemlig en del af deres udgivelser til favørpris.

I ”biografcafeen” på arkivet vil der blive vist gamle Fredericiafilm.

Giv dit bidrag til ny udstilling

Lokalhistorisk Arkiv for Fredericia og Omegn er i gang med at forberede en udstilling af koncertlivet i Fredericia fra 1960 til i dag.

Har du billeder fra en af koncerterne i byen - eller andet materiale som autografer, billetter, plakater eller merchandise vil museerne gerne låne det til fotografering eller kopiering. Du er også velkommen med input, hvis du har fortællinger, billeder eller andet materiale fra andre koncerter i byen i perioden 1960-2019. Se mere her

Udstillingen vil være at finde i Tøjhuset fra januar 2020.