Search form

Menu

Besøg arkivet

Lokalhistorisk Arkiv
Øster Voldgade 18K, stuen
7000 Fredericia

Læsesalen er åben:

Tirsdag og onsdag: 10-14

Torsdag: 10-16

Arkivet er lukket 5. og 6. juni.

Arkivet holder lukket i ugerne 28, 29 og 30.

Du kan altid kontakte Lokalhistorisk Arkiv enten på mail (arkiv@fredericia.dk) eller telefon (7210 6971), hvis du har spørgsmål omkring lokalhistoriske emner.

Ønsker du at aflevere noget til os - billeder, kort eller andre arkivalier - så kig forbi i vores åbningstid. Vi tager gerne en snak omkring arkiver, arkivalier og bevaring. For mere om arkivalier, se her.

Du er desuden meget velkommen til at besøge os på læsesalen, hvor du selv kan gå på opdagelse i fortiden, og hvor vi gerne hjælper med råd og vejledning.

Forberedelse inden besøget

Det er en rigtig god ide at forberede sig, inden I besøger arkivet. I kan eventuelt forberede en række spørgsmål, som I søger besvaret. Det er også en god ide at overveje, hvilket materiale, det er I søger. 

Lokalhistorisk Arkivs samlinger ligger online på arkiv.dk. Se mere her

På læsesalen finder du et righoldigt bibliotek omkring emner med tilknytning til Fredericia og omegns historie såsom militærhistorie, religionshistorie, bygningshistorie, virksomhedshistorie, personalhistorie og meget andet. Herudover har vi store samlinger af håndbøger, tidsskrifter og årbøger.

På læsesalen er der plads for slægtsforskeren, lokalhistorikeren, den studerende, forskeren eller den almindeligt interesserede borger. Det er muligt at søge i arkivets store billedsamling, der består af mere end 46.000 registrerede billeder.