Search form

Menu

Efterårsferie på Museerne i Fredericia

11/10/2020 til 18/10/2020 - Åbent dagligt Kl. 12-16.
Sted: 
Bymuseet, Jernbanegade 10, Fredericia
Gratis adgang.

I efterårsferien kan børnefamilier og andre interesserede opleve museets nye udstilling om Slaget ved Fredericia den 6. juli 1849 - kom se, hør og oplev den fængende historie om Fredericia under Treårskrigen.

I Egum Møllelade fortælles historien om generalstaben, der ledte slaget i 1849. I udstillingen præsenteres generalernes modige beslutninger og deres færden under slaget. Man kan også se mindepladen over det afsluttende krigsråd afholdt aftenen før udfaldet i juli 1849.

Ved at scanne QR-koder kan børn vække generalerne Bülow, de Meza og Rye til live.

I Nørremarksladen kommer man helt tæt på soldaterne fra 1849. Gennem plancher og lydfortællinger fortæller danske soldater om deres prøvelser og bedrifter under slaget, mens de oprørske slesvig-holstenere fortæller deres side af sagen.

I udstillingen kan børn opleve livet som soldat anno 1849 i et primitivt soldatertelt og skrive breve hjem med rystende beretninger fra feltlivet.

Hør og læs øjenvidneberetninger om de heftige bombardementer af byen, der tvang borgerne til at forlade hus og hjem. Du kan også selv som besøgende træde ind i historien og tage en selfie i en af Fredericias udbombede gader i Fredericia i 1849 – hvis du tør!

Udstillingen er åben hver dag kl. 12-16 i uge 42. Der er gratis adgang. NB! Pga. corona-restriktioner kan der være ventetid på at komme ind i den nye udstilling.

I udstillingens soldatertelt kan børn skrive deres eget soldaterbrev med pen og blæk.