Search form

Menu

Stik fra Fredericia

På Lokalhistorisk Arkiv modtager vi hele året en del forskellige billeder, der alle har en eller anden tilknytning til byens historie. Lokalhistorisk Arkiv har ca. 46.000 registrerede billeder, der kan søges via denne hjemmeside under Samlinger. Det sker derfor af og til at vi får billeder ind, som allerede findes i arkivets samling. Ikke desto mindre kan det tænkes, at vi godt kan bruge billedet alligevel. Dette var tilfældet, da vi tidligere i år modtog en aflevering fra Fredericia Kommune, der havde ryddet lidt op i gemmerne.

Blandt det indleverede var to kolorerede stik i glas og ramme, der havde hængt på et kontor i økonomiafdelingen. Den ene billede (der ses i toppen af skærmen) var en tegning af Fredericia set fra Oldenborgs bastion formentligt i 1830'erne. Sct. Michaelis kirke og Trinitatis kirke ses eksempelvis til venstre i billedet, der er tre vindmøller og krudttårnet fjernest.

Det andet billede var et stik fra 1864, der blev brugt i en dansk avis. Man ser her et udsnit af Prinsessegade efter det prøjsiske bombardement i marts 1864. Volden ses i baggrunden. Billedet er dog ikke helt autentisk idet voldmøllen endnu står. I virkeligheden var voldmøllen en af de første bygninger, der fik en fuldtræffer og blev ødelagt.

Selvom begge billeder var velkendte for os på arkivet, så har de begge på grund af koloreringen givet et par nuancer og lidt eksta liv og dybde til de kendte billeder. Vi er på Lokalhistorisk Arkiv altid interesseret i at modtage gode billeder omkring Fredericias historie, så hvis du har fået lyst til at aflevere billeder til os, kan du finde en vejledning her