Search form

Menu

Mit livs koncert i Fredericia

(Hvis du bruger mobiltelefon eller tablet, så læg den vandret for den bedste oplevelse af udstillingen)

Hørte du Shadows’ og Hank Marvin trylle i Fredericia Hallen i 1977?  Husker du Grøn Rock på Cirkuspladsen i 1980’erne? Er du fast gæst til Fredericia Postorkesters julekoncerter? Var du med til at byde D:A:D velkommen hjem fra USA i 1995? Har du ladet dig rive med af jazz eller blues på Tøjhuset eller i Det Bruunske Pakhus? Sang du med til Jacob Dinesen i Eksercerhuset i 2019? Har du headbanget til Metal Magic Festivalerne? Eller var du i Fredericia Teater, da Dario Campeotto vandt Dansk Melodi Grand Prix i 1961?

Gennem de sidste 60 år har en lang række danske musikere og udenlandske verdensnavne gæstet Fredericias spillesteder. By og opland har lagt scene til musikere og kunstnere inden for forskellige genrer som jazz, metal, pop, rock, world, punk, blues, rap, klassisk og meget mere.

Museerne i Fredericia har spurgt fredericianerne om fortællinger fra koncertoplevelser på byens spillesteder for at afdække den lokale musikkultur gennem de seneste 60 år, som Tøjhuset i dag står på skuldrene af. Det er en central del af Fredericias historie, som ofte overses i indsamlingen og bevaringen af historier for eftertiden.

Museerne i Fredericia sætter derfor fokus på 60 års koncertoplevelser, der viser tidsbilleder på forskellige generationers musikalske mæle.

Sådanne tidsbilleder vækker både nostalgiske følelser og giver smil på læben, når musikken giver anledning til at huske oplevelser om fællesskab og samhørighed med ligesindede eller minder om koncertoplevelser, der har haft en skelsættende betydning for den enkelte.

Klik på de gule noder i billedet for at læse om koncertoplevelser, høre personlige fortællinger og se unikke billeder indsamlet til lejligheden.