Search form

Menu

Mobilspillet Landsoldaten

Væk Fredericias krigshistorie til live med Landsoldaten

I det gratis mobilspil "Landsoldaten" går man på opdagelse på Fredericia Vold. Her skal man hjælpe Landsoldaten med at finde historiske genstande, der tilsammen fortæller om Fredericias historie.

Man begynder spillet på Landsoldatpladsen i Fredericia og herfra er der forskellige missioner på volden.

Landsoldaten er en aktiv app, som giver dig mulighed for at kombinere historie, læring og bevægelse. Jo flere spor du finder, des mere af historien åbner du op for. 

App’en er perfekt til en familietur, en rolig gåtur eller en aktiv løbetur, fordi du fysisk bevæger dig hen til sporene for at åbne dem.

Du får mulighed for at komme helt tæt på de historiske begivenheder, der har udfoldet sig ved Fredericia, samtidig med at du oplever Fredericia Vold. 

Oplev historien om Treårskrigen, og den rolle Fredericia havde som fæstningsby. Opsnus sporene i app’en - så finder du måske ud af, hvem der vandt!

Download Landsoldaten i App Store eller Google Play.

Spillet er udarbejdet af Museerne i Fredericia i samarbejde med Innopixel, PieLab og Google. I 2022 modtog det formidlingsprisen fra MID (Museumsformidlere i Danmark).

(Spilvejledning under billedet)

Hjælp Landsoldaten med at finde historiske spor på Fredericia Vold (Foto: Claus Fisker/Fredericia Kommune).

I spillet styrer man Landsoldaten, som skal finde historiske spor rundt om på Fredericia Vold. Sporene kan fx være medaljer eller andre historiske ting, steder eller personer. en, som skal finde historiske spor rundt om på Fredericia Vold. Sporene kan fx være medaljer eller andre historiske ting, steder eller personer.

I kan finde sporene i cirkler på kortet. Når I har fundet et spor, lyder der et kanonskud. Så får I et billede af sporet og en kort tekst. Når I har samlet 5 spor, har I gennemført en mission. Belønningen er en film med en historie. Begynd ved Landsoldaten. Der skal I spille en kort intro-mission med 3 spor.

TIPS:

Den Landsoldat, som I styrer, er meget stor. Derfor går han kun 1 skridt, hver gang I går 5-10 skridt. Kig derfor godt på kortet og veje/stier for at se, om I går i den rigtige retning.

GPS’ens nøjagtighed kan påvirkes af vejret og andre forhold. Det kan derfor godt være, at spillet ikke opdager, at I står midt i cirklen med sporet. Prøv at gå lidt frem og tilbage, så skal det nok lykkes.